Steam

Steam

Om du vill spela online med din dator, vare sig det är en PC, en Mac eller Linux, så är Steam en plattform där du kan spela spel online. Du kan ladda ned Steam gratis, registrera dig och sedan köpa spel via dem. De har ett stort utbud med tusentals spel som är lika underhållande som spel för pengar är.Steam har något som kallas Steam Play, vilket innebär att du köper ett spel endast en gång och sedan kan spela det var som helst. I sitt utbud har de också plattformsoberoende spel i flerspelarläge, där du kan spela tillsammans med dina vänner oavsett vilken enhet de loggar in med.

Gemenskapen på Steam

Det finns över 100 miljoner registrerade användare på Steam, vilket ger en stor chans att hitta vänner som du kan spela med. Det finns en Steam Community där du kan prata om spel med de andra spelarna. Du kan läsa andra spelares recensioner till spel som du funderar på att köpa.Du kan bilda klaner, chatta med andra när ni spelar och gå med i spelgrupper. Steam finns inte heller bara på dator utan har också en app till mobila enheter så att du kan ha tillgång till dina spel även när du inte är hemma. Steam finns till och med i din tv!

Spelutbud och workshop

Med sina tusentals spel i en massa olika genrer så kommer du säkert hitta något som passar dig. På Steam får du också ta del av exklusiva erbjudanden som kund. Utöver det så uppdateras dina spel automatiskt så du slipper tänka på det själv och kan lägga tiden på spelandet istället.Steam har också en workshop där du själv kan skapa verktyg och innehåll till spel, eller hitta sådant som andra användare skapat. Du kan här också ge gåvor till dina vänner och byta föremål med andra. Vissa spel kan till och med låta dina skapade föremål hamna i själva spelet.